top of page

MESOTHERAPIE

Mesotherapie is een techniek voor het injecteren van ondersteunende stoffen in- of vlak onder de huid die zorgt dat geïnjecteerde middelen precies op de plaats kwamen, waar ze nodig zijn.

Mesotherapie is al in 1952 ontwikkeld door de Franse arts dr. Michel Pistor en is gebaseerd op het toedienen van middelen juist daar waar ze nodig zijn. Door deze techniek worden stoffen relatief oppervlakkig ingespoten (gemiddeld 1 tot 2 mm diep). Het was in eerste instantie gebruikt voor sportblessures. Tegenwoordig gebruiken we deze techniek voor de behandelingen tegen huidveroudering en haaruitval.

 

Behandeling van Haaruitval

Haaruitval bij vrouwen wordt bepaald door een breed scala aan gezondheids- en leefstijlfactoren. Een verhoogd stressniveau, roken, het hebben van kinderen kunnen van invloed zijn op haaruitval. Maar genetische factoren spelen de belangrijkste rol.

Het is weinig bekend, dat de ‘mannelijke’ vorm van kaalheid of alopecia androgenetica bij 40% van de vrouwen voorkomt.

Mesotherapie is effectief bij haaruitval, veroorzaakt door omgevingsfactoren maar ook bij alopecia androgenetica. Piepkleine prikjes met voedende stoffen stimuleren de haarwortels en brengen uw haargroei opnieuw tot leven.

Voor de behandeling van haaruitval gebruiken we homeopathische middelen en hooggeconcentreerd mengsel van vitaminen, mineralen, aminozuren en hyaluronzuur. Hyaluronzuur hydrateert en verbetert uw hoofdhuid.

De behandeling is nagenoeg pijnloos, volkomen hygiënisch, en na de behandeling kunt u meteen verder met uw bezigheden.
U mag tot 8 uur na de behandeling geen sport beoefenen, geen sauna bezoeken of uw haar wassen. Met het verven van uw
haar moet u minimaal 48 uur wachten.

 

Huidverjonging

Mesotherapie wordt met veel succes toegepast in de strijd tegen huidveroudering. Het verbetert het huidbeeld en helpt rimpels vervagen. Voor de behandeling worden er homeopathische middelen of een cocktail van oa. vitamines, aminozuren, mineralen
en hyaluronzuur gebruikt. Hierdoor wordt de werking van de fibroblasten in de huid gestimuleerd.

Fibroblasten zorgen ervoor dat de huid collageen aanmaakt en de elasticiteit verbetert. Het aanwezige hyaluronzuur herstelt
de vochtbalans in de huid.

 

Mesotherapie werkt aan de oorzaak van huidveroudering en moet gezien worden als een totale huidverbeteraar. Het is aangeraden om tussen de 35 en 40 jaar te beginnen met mesotherapie om uw huid zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

Gedurende de eerste maand wordt u elke week behandeld. Daarna volgen er, afhankelijk van de conditie van uw huid, nog
3 tot 4 behandelingen met een tussenpoos van 2 weken. Wanneer het optimale resultaat is bereikt, is een ‘onderhoudsbeurt’
per kwartaal aan te raden.

bottom of page